lauantai 29. huhtikuuta 2017

Uimareissu

Puvun sisään jäänyt ilma kelluttaa
Kotkan Melojien laituri laskettiin lauantaina 29.4. Sää oli aamupäivästä kohtalainen, mutta huononemaan päin. Paikalle oli kerääntynyt ilahduttavan paljon melojia. Itse asiassa talkooväkeä oli niin paljon, että kaikille ei enää riittänyt järkevää tekemistä. Oli kuitenkin kiva kokoontua yhteen ja vaihdella ajatuksia ja suunnitelmia näin kauden alussa.

Kunnostettu laituri oli helppo käsitellä
Edellisvuoden remontin ansiosta laituriponttooni oli nyt helppo kantaa muutaman miehen voimin mereen ja asentaa kolmessa osassa oleva kansi pieninä paloina sen päälle. Ankkurointi hoidettiin vanhaan tapaan kahdella mereen upotetulla teräspaalulla, nyt renkaita oli vain kokemuksesta viisastuneena modifioitu paremmin liikkuviksi.

Ankkurointi on syytä tehdä tukevasti
Seuran kalusto kannettiin porukalla vajan nurmikolle, jossa niiden kunto tarkastettiin, lastiluukkuja voideltiin, tehtiin hienosäätöä ja fiksailtiin mahdollisia pikkuvikoja. Kaksi suurempaa remonttia tarvinnutta kajakkia on jo aikaisemmin viety kalustonhoitajan pajalle, jossa toinen niistä on kuulemma jo valmiina. Kalusto onkin nyt paremmassa kunnossa kuin vuosikausiin.

Kerrankin talkoissa oli reilusti väkeä
Laiturin laskemisen jälkeen meillä oli tarkoitus lähteä porukalla melomaan, mutta sään suhteen kävi, kuten oli ennustettukin. Tuuli nousi, taivas vetäytyi paksuun pilveen ja alkoi sataa märkää räntää. Väki rannassa harveni pikkuhiljaa. Me loput siirryimme vajan yläkerran kerhotilaan, jonne rakennuspuhallin toi mukavasti lisälämpöä. Eväät kaivettiin esille, kerrottiin huonoja vitsejä ja melottiin tulevan kesän reissuja etukäteen. Samalla juhlistettiin hieman tulevaa vappuakin pari päivää etuajassa.

Yläkerta kutsuu
Sää oli muuttunut niin ikäväksi, ettei melonta innostanut, mutta hetken mielijohteesta saimme päähämme testata kuivapukuja. Omalla puvullani on nyt aluillaan viides melontakausi ja halusin kokeilla kuinka talven aikana tekemäni kaksi paikkaa pitävät ja miten hyvin kylmässä vedessä pysyy sen kanssa lämpimänä. Osalla porukasta oli talven aikana hankittu uusi puku ensi testissä.

Uusi puku testissä
Vesi pysyi hyvin puvun ulkopuolella ja urheilukerrastossa ja ouhessa fleecessä tarkeni polskutella hyisessä (+3° C) vedessä varsin hyvin. Kymmenessä minuutissa ei tullut kylmä kuin hieman sormille. Kädessä minulla olikin ohuen ohuet vettä läpi laskevat joustavat neopreenisormikkaat. Hieman paksummissa hansikkaissa sormetkin olisivat luultavasti pysyneet lämpiminä. Loppuen lopuksi pari kajakkiakin taisi käväistä päivän kuluessa pienellä koemelonnalla.

Kajakkien ulkoilupäivä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti