sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Messuilla

Helsingin venenäyttely järjestettiin helmikuun alkupuolella. Viimeisen viidentoista vuoden kuluessa olen tainnut olla paikalla joka kerta. Muistelen, että joskus aiemmin melonta olisi ollut paremmin edustettuna. Suuremmista toimijoista ainakaan Bear & Wateria ei ole näkynyt muutamaan vuoteen. Tällä kerralla melonta oli lähinnä Welhonpesän ja North West Importin osastojen varassa. Ilmatäytteisiä- ja kalastuskajakkeja sekä varsinkin sup-lautoja oli toki muuallakin esillä, mutta minua ne eivät suuremmin kiinnostaneet.

Ohjelmalehdykkeestä olin lukenut allasosastolla järjestettävästä melontanäytöksestä ja sovitin itseni ajoissa paikalle. Ties mitä mielenkiintoista olisi tulossa? Show alkoi ja altaassa meloskeli laiskasti yksi inkkarikanootti seuranaan aukkopeitteetön koskikajakki. Jossain välissä melojat vaihtoivat melaa ja kolmas mies kuulutti jotain mikrofoniin. Vaikka laji minua kiinnostaakin, jaksoin katsella menoa muutaman minuutin ja lähdin pettyneenä pois. Olin odottanut jotain aivan muuta.

Merenneito altaassa tuntui kiinnostavan yleisöä enemmän kuin melonta
Welhonpesän osasto oli kutistunut edellisvuotisesta. Telineeseen oli nostettu kahdeksan erityyppistä kajakkia ja näiden edessä oli pieni myynti- ja esittelypöytä sekä vieressä räkillinen tekstiileitä ja liivejä. Vaihdoin esittelijän kanssa muutaman sanan ja löysin tarvitsemani melan karkuremmin pari viikkoa aikaisemmin kyseisestä liikkeestä ostamaani kajakkiin.

Wlhonpesän pieni osasto takaapäin kuvattuna.
Telineessa lepää kovin tutun oloinen keltainen kajakki.
North-West Importilla oli tyylikäs osasto, jossa varsinkin Skim- ja Miks- kajaksin mallistot olivat näyttävästi edustettuina. Ainakin messujen avajaispäivänä henkilökunta oli myös esimerkillisen ystävällistä ja palveluhaluista. Kävin keskustelua mm. aukkopeitteistä, vesitiivistä kännykkäkoteloista sekä varsinkin Kajak-Sportin Inuksuk grönlantilaismelasta. Kerroin vierastavani hieman sen varren pituussäätösysteemiä, vaikka se sinällään vaikuttaakin toimivalta ja mietityltä. Itse en haluaisi lukitusvivun aiheuttamaa ulkonemaa rikkomaan varren puhdasta muotoa. Ratkaisu on varmasti tuotannon kannalta hyvin perusteltu, mutta jäin miettimään, olisiko kyseistä melaa mahdollista saada tilauksesta vaikkapa nappikatkaisulla varustettuna.

Nort-West Importilla oli näyttävä osasto
Kolme viikkoa Helsingin näyttelyn jälkeen vierailin Tukholman venemessuilla. Nämä olivat tapahtumana hieman Helsinkiä pienemmät, mutta ilmapiiri oli erittäin mukava ja rento. Purjehdus- ja kajakkipuolella tarjonta oli täälläkin suppeaa, mutta Helsingin messukeskuksen väsyttävä häly ja hektinen markkinameininki loistivat poissaolollaan. Kukaan ei kailottanut mikrofoniin eikä musiikki raikunut. Tuotteita esiteltiin ja kauppaa käytiin hillitysti ja rauhallisesti palvelun ollessa kautta linjan moitteetonta.

Tukholman messujen kajakkitajonnasta vastasi Kajaksidan
Ainoa merkittävä kajakkiosasto oli Kajaksidanilla. He edustavat ainakin Tahe Marinea/Zegulia sekä World of Kayaksia. Näiden mallistoista esillä oli varsin edustava kattaus. Lisäksi seinää nojaamassa pystyyn nostettuna oli useampikin surfski. Varustepuolella oli esillä lähinnä Belugan tarvikkeita. Meloista valtaosa oli edullisia alumiiniversioita, jotka eivät juuri mielenkiintoa herättäneet. Hauska yksityiskohta oli noin kuusi metriä pitkä ja vajaa metrin levyinen matala allas, jossa kajakkien alkuvakautta pääsi käytännössä kokeilemaan. Itse kävin koeistumassa altaassa valmiina olleen WK 540:n ja katselin mielenkiinnolla telineessä ollutta Zegulin hiilikuiturunkoista Greenland T.tä. Naapurimaan hintataso vaikutti kaikkiaan varsin kohtuulliselta.  Lähes kaikki osaston kajakeista oli varustettu peräsimellä. Liekö kyseessä naapurimaassa vallitseva trendi.

Näillä messuilla pääsin myös vesille. Tässä on alla WK 540.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti