lauantai 15. lokakuuta 2016

Syystunnelmissa

Syksyn harmaat kelit ovat saapuneet
Kotkan melojien laituri nostettiin lauantaina 15.10.2016, päivä toimintasuunnitelmaan merkittyä myöhemmin. Tällä tavoin toimien saatiin yhdistettyä huvi ja hyöty, melonta ja talkoilu. Sää oli aamusta aavistuksen suttuinen ja kostea, mutta tuulta ei ollut juuri nimeksikään.

Tänä vuonna laiturin irroitus onnistui kuivin käsin
Aloitimme aamupäivän vajan edustalla Jouko Heinosen vetämillä kehonhallinta ja rentoutusharjoituksilla. Puolen päivän jälkeen lähdimme porukalla melomaan tutun parituntisen lenkin. Illat ovat jo niin pimeitä, että arkisin vesille ei enää ennätä. Edellisestä melontakerrastani oli kulunut tasan viikko, mikä tuntui pieneltä ikuisuudelta. Viime aikoina kiusoitellut olkapää muistutteli alkumatkasta  taas hieman itsestään, mutta kropan lämmetessä kolotus unohtui ja kajakki kulki vaivattomasti.

Tuttu lenkki taitettiin tutussa porukassa
Merivesi alkaa olla jo melko viileää, joten väki oli pääsääntöisesti pukeutunut kuivapukuihin. Itse olin varautunut matkaan myös neopreenisormikkain. Melontalenkin jälkeen kokoonnuimme rannalla laituritalkoisiin.

Meri oli poikkeuksellisen matalalla
Lähipäivinä vedenkorkeus on ollut jopa puoli metriä tavanomaista alhaisempi. Laiturin pystyikin tällä kertaa irroittamaan tolpistaan kädet kuivina rannanpuoleisen reunan jäätyä kokonaan kuiville.

Vettä ei enää riittänyt tämän veneen kölin alle
Lenkin jälkeen kannoimme muutaman hengen porukalla laiturin kannen osa kerrallaan sisätiloihin. Myös itse runkoponttooni siirtyi vaivattomasti neljään pekkaan. Kun laituri oli nostettu, paikalle alkoi kerääntyä lisää jäseniä seuranpitoon. Lopuksi lämmitimme grillin ja paistoimme makkaraa vajan edustalla. Katseet on jo osittain siirretty tulevaan kauteen, vaikka kuluvaakin kautta on vielä monta viikkoa jäljellä.

Laiturin kansi nousi pienissä palasissa helposti
Kevään paikkaus oli pitänyt hyvin.
Ponttoonissa oli vain pari litraa vettä.
Kesä on takana, mutta melontakausi jatkuu vielä
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti