sunnuntai 18. elokuuta 2019

Pidot paranee

Kun väki vähenee, niin ...


Retki Pyhtään saaristolaismarkkinoille on ollut suosittu seurani Kotkan melojien ohjelmassa. Mukana on usein ollut pitkälti toistakymmentä melojaa, joista osa on palannut illaksi Kotkaan ja osa jäänyt telttailemaan Pyhtään saaristoon. Tänä vuonna ei tungosta lähtijöistä ollut alusta pitäenkään ja lähtöaamuna alkoi peruutuksia tulla jostain syystä varsin runsaasti. Syitä oli yhtä paljon, kuin poisjääneitä melojiakin. Lopputuloksena oli, että lähtöhetkellä klo 10.00 rannassa oli peräti kaksi kajakkia ja iltapäivästä tulossa vielä pari lisää. Kaiken kaikkiaan markkinameiningistä Pyhtään Lököressä pääsi kesällä 2019 nauttimaan seitsemän KoMe:laista, joista kaksi tosin saapui paikalle polkupyörin.

Myötäistä menoa Pitkäsalmen suulla
Lähdimme siis kaksin melomaan kohti Lököreä aikataulun mukaisesti kymmeneltä. Keli oli hieno, aurinko paistoi lämpimästi ja Äyspäällä oli kuutisen metriä sivutuulta. Tämä nosti karikkoiselle selälle juuri sellaisen aallokon, että melominen meno maistui mutta eteneminen oli vielä vaivatonta. Pitkäsalmeen laskettelimme mukavassa myötälaineessa.

Täältä tullaan Lököre!
Markkinapaikalla parkkeerasimme kajakkimme tuttuun kaislikkoon rantaravintolan taakse. Hetken päästä kaulassani roikkuva puhelin pärähti ja pyöräilijät ilmoittivat saapumisestaan. Tempauduimme markkinameininkiin sen verran, että menimme telttaravintolaan nauttimaan maittavat kalalautaset asiaankuuluvine ruokajuomineen. Tämän jälkeen kiertelimme hiukan alueella.

Saaristolaislounas

Markkinahumua
Reilu tunti markkinapaikalla riitti ja pian istuimme jälleen kajakeissa. Kotimatkalla kiersimme Hevossaaren länsipuolelta Siltakylänlahden kautta. Perässämme tulleet loput kolme melojaat olivat nähneet lähtömme saapuessaan saaren toiselta puolen Lököreen. He olivat jatkaneet markkinapaikalta yöksi Kuussaareen. Me meloimme suoraan takaisin Metsolaan. Toivottavasti seuraavalla kerralla saadaan jälleen hiukan enemmin lähtijöitä matkaan, jottei mukava perinne pääse kokonaan hiipumaan.

Mukavaa matkaa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti