maanantai 10. heinäkuuta 2017

Hirvikoskella

Tauoko
Viime aikoina olen melonut melko paljon ja monipuolisesti. Normaalien päivälenkkien lisäksi olen osallistunut melontakoulutuksiin ja pelastautumisharjoituksiin, kokeillut avokanoottimelontaa, ollut mukana retkellä ja koskessakin olen ehtinyt muutaman kerran käymään. Maanantaina 10.7. oli vuorossa Hirvikoski, joka oli minulle tuttu ainoastaan parin vuoden takaisen jokiretken kautta. Silloin tämä samainen koski jäi täyteen lastatulla merikajakilla laskematta, mutta nyt meillä oli aivan toisenlaiset suunnitelmat.

Aija
Puolisoiden ollessa työssä itse kunkin oli helpompi livahtaa vesille ilman suurempia selittelyjä, siksi olimme matkassa keskellä päivää. Aurinko paistoi ja ilma oli kesäisen lämmin. Joen virtaama oli nyt melko pieni, eikä tämä joskus Hirviökoskeksikin kutsuttu joen kohta näyttäytynyt mitenkään pelottavana tai hankalana.

Pekka
Ajoimme autot Vastilan seuratalon parkkipaikalle ja laskimme sillan alta kosken alas. Melottavana oli yksi suhteellisen leveä ja luonteeltaan vaihteleva aalto. Sisään siihen pääsi parhaiten puolivälin kuohan kohdalta ja vasenta reunaa kohden se muuttui varsin säyseäksi surffiaalloksi, jonka pito heikkeni reunaa kohden. Keskemmällä oli hieman repivämpää töyssyä ja alhaalta katsoen oikeaan reunaan muodostuu kuulemma suuremmalla vedellä stoppari, josta voi olla hankala päästä pois kajakissa istuen. Nyt mitään tällaista vaaraa ei ollut olemassa.

Timo
Jaksoimme surffailla ja temppuilla aallossa vuoronperään puolisentoista tuntia homman toimiessa välillä paremmin, välillä huonommin. Kaatuminen päävirrassa vie melojaa melko vauhdilla kohti alajuoksua, mutta mitä nopeammin kajakin sai pystyyn, sitä helpompi oli livahtaa hissin lailla toimivaan heikkoon akanvirtaan ja palata ilman voiman käyttöä takaisin seuraavaa yritystä varten. Aija ja Pekka olivat käyneet täällä monasti ennenkin ja heillä oli kosken niksit minua paremmin hallussa. Melottuamme pistäydyimme vielä Hirvikosken kyläkaupan terassilla jälkipeleillä nauttimassa jäätelöt. Sellainen tutina tästä reissusta jäi, että paikalle tulee varmasti palattua vielä uudestaan.

Kajakki kuivumassa
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti