tiistai 2. syyskuuta 2014

Puoli miljoonaa melanvetoa

Jos sadan metrin matkalla tulee melalla kauhaistua viitisenkymmentä kertaa, tarvitaan tuhanteen kilometriin puoli miljoonaa vetoa. Tämä rajapyykki ylittyi kuluvan avovesikauden osalta tiistaina 2.9.
Yksi välitavoite on saavutettu, nyt voi vähän tuulettaa Beach Boys- tyyliin
Suurimman osan kilometreistä olen melonut Kotkan lähivesillä sekä mökillä Klamilassa. Pidempiin retkiin ei minulla hyvistä suunnitelmista huolimatta ole ollut mahdollisuutta. Kesä-ja heinäkuussa kilometrejä kertyi varsin mukavasti, mutta elokuusta alkaen useimmat arki-illat ovat vierähtäneet kokouksissa ja viikonloput purjehduksen parissa. Syksyä kohti kilometrien karttuminen on siis hidastunut selvästi.

Tuhanteen kilometriin tarvittiin 64 melontakertaa eli keskimääräinen lenkin pituus on ollut vajaa 16 km. Jos tyypillinen melontanopeuteni olisi vaikkapa 6,5 km/h, on kajakissa tullut istuttua lähes viikko. Ei ihme, jos penkkikin on pikkuhiljaa muotoutunut takapuolen mukaiseksi.

Mitä järkeä tällaisessa touhussa sitten on? Ei varmasti sen enempää eikä vähempää kuin missään muussakaan harrastustuksessa. Kuluneet kilometrit ovat antaneet paljon kokemuksia, raitista meri-ilmaa, kuntoa ja mielenvirkistystä. Pimenevistä illoista huolimatta matka jatkuu. Edellisvuoden tapaan melomassa on tarkoitus käydä niin kauan kun meri vain pysyy auki.

1 kommentti:

  1. Jee! Hienoa ja hieno poseeraus :-) Kausi eikun jatkuu, joten satasia pilkkomaan, vaikka illat pimeneekin.

    VastaaPoista