lauantai 22. maaliskuuta 2014

Keula kohti kesää

Jäälauttoja kellui siellä, täällä, vaikka meri olikin pääosin auki
On hieman harhaanjohtavaa puhua mennestä talvesta, kun sitä ei koskaan kunnolla tullutkaan. Pakkaset kuitenkin jäädyttivät meren toviksi estäen näin ulkoharrastutoiminnan. Altaaseen on onneksi päässyt viikottain. Melonnan talvikeskeytyksen pituudeksi tuli tänä vuonna tasan kymmenen viikkoa. Vikkelimmät tosin ovat ennättäneet vesille jo paria viikkoa aikaisemmin. Kevät on nyt kuukautta aikaisemmassa kuin vuonna 2013.
Joutsenet ovat palanneet ja muitakin lintuja näkyi runsaasti
Meitä oli matkassa neljän hengen porukka. Metsolan vajalta suuntasimme etelään ohi Munsaaren katsomaan pääsisikö kajakilla jo avomerelle asti. Merituulentien sillalta etelään meri on täysin auki, mutta sillan pohjoispuolella on jäätä. Edeltämme meni kalastaja-alus, joka mursi tähän muutaman sadan metrin levyiseen jääkannakseen railon. Lounaasta kävi kuitenkin kohtuullisen voimakas tuuli, joka painoi tätä avattua väylää umpeen. Jää oli vielä niin vahvaa, että pienen tunnustelun jälkeen havaitsimme viisaimmaksi antaa periksi ja olla pelaamatta itseämme pussiin sulkeutuvan railon takse. Niinpä tyydyimme melomaan Keisarinsataman alueella.
Tähän oli viisainta lopettaa
Takaisin palasimme jokisuun länsireunaa pitkin. Kiersimme Kortetsaaren ja tutkimme Langinkosken pienempää haaraa. Joessa oli vesi korkealla ja rannoilla oli vielä paksulti jäätä. Aurinko paistoi lähes pilvettömältä taivaalta ja lämpötila oli reilusti plussan puolella. Uimalan kaakelien tuijottamisen jälkeen merelle pääseminen tuntui käsittämättömän hienolta. Pidempi kajakki vaikutti tosin aluksi hieman kömpelöltä altaassa käytettyjen koskareiden jälkeen.
Ilme kertoo paljon
Kevätpyrähdyksemme kesti pari tuntia ja jätti vahvasti tunteen, että tätä pitää saada pian lisää. Seuraava mahdollisuus on viikon kuluttua, mikäli säät sen vain sallivat. Silloin tosin täytyy myös käydä hakemassa oma kajakki, parin viikon päästä odottavaa aallokko- ja pelaustautmiskurssia varten.
Kestänee vielä tovi, ennen kuin jäät ovat sulaneet laiturin paikalta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti