lauantai 12. marraskuuta 2016

Kajakkeja katsastamassa

Vaikka lumi on jo maassa ja rannat jäässä, siintää tulevan kesän avovedet jo mielessä. Kotkan melojien kolmen hengen iskuryhmä lähti lauantaina 12.11. pääkaupunkiseudulle tutustumaan tämän hetken kajakkivalikoimiin tarkoituksena löytää muutama sopiva vesikulkuneuvo rikastuttamaan seuramme hieman jo nuhjaantumaan päässyttä kajakkivalikoimaa.

Ilme kertoo paljon: -Tämähän voisi olla ihan passeli!
Tehtävä oli mieluinen, mutta ei suinkaan aivan helppo. Tarkoituksena on korvata muutama vanhemman pään vajan perälle pölyttymään jäänyt huonokuntoinen kajakki uusilla, toimivilla ja innostavilla malleilla. Samalla seuramme nykyistä kajakkivalikoimaa pitäisi monipuolistaa siten, että mahdollisimman laaja käyttäjäkunta tulisi huomioiduksi.

Sea Lion on kohtuuhintainen kuitukajakki
Palvelu vierailemissamme liikkeissä oli avuliasta ja ystävällistä. Valikoimat olivat varsin laajat, vaikka emme edes vilkaisseet kalliimman pään kajakkeja. Osa katsastamistamme malleista oli sellaisia, jolla itse kyllä meloisi mieluusti, mutta mikä olisi niiden toimivuus seurakäytössä? Kuinka hyvin ne palvelisivat alkeiskursseilla, entä retkillä? Miten hyvin ne täydentäisivät jo olemassa olevaa kajakkikalustoamme? Kuinka eri kokoiset melojat tulisi parhaiden huomioiduiksi? Pitäisikö valittavien kajakkien olla muovia, lasikuitua, vai hankitaanko molempia sekaisin? Hintakaan ei saisi nousta kohtuuttoman korkeaksi. 

Baffinissa on mielenkiintoinen evä- ja pohjaratkaisu sekä paljon kokovaihtoehtoja
Vertailuja suoritettiin antaumuksella mm. seuraavien mallien kesken: Valley Sirona, Aquarius Sea Lion, Boreal Design Baffin, Wilderness Systems Tempest, Tiderace Vortex, Kayman Fury, P&H Scorpio ja Perception Esssence. Monia muitakin malleja vertailtiin kääntelemällä, koeistumalla sekä koputtelemalla. Lopullinen valinta täytynee tehdä nyt syntyneiden vaikutelmien ja esitetietojen sekä hintatarjousten perusteella. Syksy on edennyt jo niin pitkälle, ettei koemelonta ole enää realistinen vaihtoehto. Kotimatkalla teimme vielä ankaraa aivotyötä ja vaihdoimme kokemuksia ja syntyneitä vaikutelmia sekä yritimme jäsentää päivän aikana näkemäämme. Loppumatkasta jonkinlaista konsensustakin alkoi jo pikkuhiljaa löytyä. Alkutalven lauantai vierähti mukavasti melonnan parissa näinkin, vaikka pysyimmekin tukevasti kuivalla maalla. 
Kayman Fury lv vaikutti laadukkaalta ja jämäkältä,
mutta onko se seuratoimintaa ajatellen turhan kapea?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti