lauantai 16. elokuuta 2014

Mennään hiljaa markkinoille

Rahalla saa ja hevosella pääsee
Pyhtään saaristolaismarkkinat pidettiin 15.-16.8. Kotkan melojien iskuryhmä oli odotetusti paikalla. Kajakit pakattiin lauantaiaamuna ja kello kymmeneen mennessä vajan rannasta oli irronnut 11 kajakkia, 10 yksikköä ja yksi kaksikko. Osa melojista aikoi jatkaa retkeä Pyhtään saaristoon ja palata vasta sunnuntaina, osan suunnitelmissa oli paluu jo lauantaina.
Pakkauspuuhia Metsolassa
Pasi lähti saattamaan meitä Maijansalmeen asti, mutta joutui kääntymään takaisin muiden velvollisuuksien takia. Äyspäällä puhkui tumma pilvi, jonka arvelimme tuovan sadetta, tuulta ja todennäköisesti ukkostakin. Lähdimme etenemään kohti länttä rannan tuntumassa. Salamat leimahtelivat mantereen yllä ja tuuli alkoi hieman yltyä, kohta saatiin sadettakin. Lämmin merivesi ja ilma mahdollistivat kuitenkin t-paitakelin sateesta huolimatta. Kontrasti tumman taivaan ja aurinkoisen merenpinnan välillä oli upea.
Taivas alkoi tummua sateen edellä
Sihteeri...
...ja konkarimelojat
Aurinko paistaa ja vettä sataa
Pitkäsalmeen päästyämme merenkäynti helpotti, mutta sade muuttui ikävän tiheäksi. Salmessa tuli vastaan tuttu kotkalainen meloja.Vedin pelastusliivien päälle kertakäyttösadetakin ja meloin perille Lököreen torimummotyylillä.  Hieman yli puolen päivän rantauduimme hiekkarannalle markkinatelttojen taakse. Sade ja paiste vuorottelivat ja ihmisiä oli varsin harvassa.
Rantautumispuuhissa Lököressä
Tutustuimme telttojen tarjontaan ja söimme maittavan kala-aterian telttakatoksen suojassa. Pikkuhiljaa taivas alkoi kirkastua ja aurinko kuivatti kastuneet melontavaatteet. Tuota pikaa vielä äsken uneliaalta vaikuttanut alue pelmahti täyteen markkinakansaa. Teimme tilaa markkinaväelle ja  suunnistimme takaisin merelle jätski- ja kahvitankkauksen jälkeen.
Markkanameininkiä
Alkumatkan saattelimme yöretkeilijoitä, jotka päättivät meloa Koukkusaareen. Hailikarin jälkeen tiemme erkanivat kuuden kajakin jatkaessa auringonpaisteessa etelään ja neljän kääntäessä keulansa kohti Metsolaa. Kotimatka sujui niitä näitä jutustellen mukavasti kohtuullisessa sivuaallokossa. En malttanut olla ottamatta välillä paria pikku surffipyrähdystä olosuhteiden ollessa tähän otolliset. Olimme takaisin vajalla puoli viiteen mennessä. Mittari näytti rauhallisella vauhdilla melotun retken päivämatkaksi hieman reilut 24km.
Kotimatkalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti