lauantai 11. helmikuuta 2017

Venemessut 2017

Kun ohjelmalehtisessä lukee Pohjois-Euroopan suurin veneilytapahtuma, asettaa vierailija helposti odotuksensa korkealle. Olen vieraillut Helsingin venenäyttelyssä varmasti parikymmentä kertaa, joten tiesin kyllä, mitä odottaa. Silti, tai ehkäpä juuri siksi lauantaina 11.2. suoritettu visiitti jätti hieman haalean vaikutelman.

Veneilyliiton osastolla oli radio-ohjattavia Micro Magic purjeveneitä.
Samanlainen suvihuvi löytyy myös omasta kaapistani.
Purjehduksen ystävänä tuntuu kurjalta, että purjeveneiden osasto on vuosi vuodelta kutistunut. Nyt näytteillä oli enää vain muutama kölivene, joista kaksi retkipaattia ja yksi sähäkämpi avomerikilpuri. Loput purret löytyivätkin sitten puu- ja museoveneiden nurkkauksesta. Kevytveneiden kohdalla asia oli onneksi hieman paremmin. Nopeat katamaraanit ja kantosiipien varassa kiitävät vauhtihirmut tekevät kovasti tuloaan.

Nacra katamararaanien kyydissä vauhti on taattu.
Viime kesänä pääsin kokeilemaan hieman vastaavaa.
Kakkoshallin oli täyttänyt kalastusvälinekauppiaat ja ykköshallissa raikui kovaääninen musiikki ja kuulutukset wakeboardien ja suppaajien telmutessa altaassa. Tämän sirkuksen reunalla oli North-West Importin asiallinen esittelypiste. Paikalle oli tuotu kattava valikoima Skim Kayaksin mallistoa sekä pari muuta kajakkia ja kanoottia. Näiden lisäksi esillä oli totuttuun tapaan Ortlieb- tuotteita sekä muutama mela. Kajakeista oli varsin mukavan tuntuisia messutarjouksia. Pienempikokoisten melojien kestosuosikki Viking näytti saaneen uuden modernimman kannen, runko oli jätetty täysin ennalleen. Hyväksi havaittua konseptia ei ollut mitään syytä lähteä muotoilemaan uudestaan. Uudistettu malli kulkee nimellä Viking Legenda. Myös vanhempi versio Viking Ikon löytyi telineestä, sitä kaupattiin hieman edullisemmalla hinnalla.

Vanha tuttu Viking on saanut uuden modernimman kannen.
Hieman syrjemmässä naapurihallin puolella, poissa pahimmasta melusta ja melskeestä sijaitsi Welhonpesän tuttu ja turvallinen osasto. Sen telineisiin oli valittu sopiva kattaus erityyppisiä ja -hintaisia kajakkeja. Suurin uutuus oli varmaankin viime kauden loppupuolella markkinoille tullut DD Spectre retkikajakki, jota saa niin hiili- lasi- kevlar- hybridirakenteisena kuin normaalina lasikuituversionakin kuitukajakiksi varsin edulliseen hintaan. Kajakkitelineiden välissä räkissä oli esillä muutamia liivejä, lakkeja ja melonta-anorakkeja. Keskustelin aikani niin Welhonpesän kuin NWI:nkin edustajien kanssa ennen kuin jatkoin matkaan eteenpäin. Bear & Waterin osastoa en tällä kertaa messualueelta löytänyt.

Welhonpesän messuosato oli totutun kaltainen
Alakerran ison hallin oli totuttuun tapaan täyttäneet moottoriveneet, en viihtynyt siellä kovin kauaa. Varustepuolelta löysin itselleni uudet purjehdushanskat ja sydvästin sekä uimalasit allasharjoituksiin. Katselin kuivapukuja parillakin eri osastolla. Ursuitin ystävälliseltä edustajalta sain vinkkejä pukuni huoltoon sekä puikon vetoketjun voitelua varten. Neljän aktiivisen vuoden käytön jälkeen se on alkanut hieman takellella yläpäästään. Lahnakosken osastolla ihmettelin puisten euromelojen pituuksia ja ihailin taitavasti vesitettyjä kotimaisia grönlantilaismeloja. Tuotetta on kehitetty hieman edelleen, muotoilussa on pieniä muutoksia ja lapojen päät on vahvistettu valkoisella epoksilla. Tämä malli on nimeltään Greenland Expedition. Käsittely nostaa hieman melan hintaa, mutta lisää toisaalta sen kestävyyttä. Mallin pitäisi myös olla aiempaa jonkin verran jäykempi.

Kävin täydentämässä rokoitesuojaani punkkibussissa
Usein aiemmin on käynyt niin, että kuusi tuntia ei ole kunnolla riittänyt kaiken tarjolla olevan tutkimiseen. Tällä kertaa olin valmis jo parin-kolmen tunnin jälkeen. Myös hallien käytävät näyttivät minusta totuttua hiljaisemmilta. En tiedä oliko vika miehessä vai messuissa, mutta kokonaisuudesta jäi tällä kertaa vähän vaisu vaikutelma. Kun arkipäivät tulee aherrettua töissä sisätiloissa, olisi tämän päivän yhtä hyvin saattanut viettää hiihtoladullakin.

Että tällainen venenäyttely???
Mieluummiin olisin nähnyt näiden autojen tilalla pursia.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti